menu

Szigetelés

A FROTH-PAK egy hőszigetelő anyag, amely meleg, hideg és kriogén szigetelésre alkalmazható. A bejelentett Lambda-érték 0,030 W / mK (Rsi), ez a szórt szigetelő hab a legjobb poliuretán habok közé tartozik.

Részletek

Vízzáró

A FROTH-PAK PU hab zárt cellás szerkezetének köszönhetően nem szívja fel a vizet és nem érzékeny a penészképződésre a nyitott cellás PUR habokkal ellentétben. A FROTH-PAK minden olyan alkalmazáshoz alkalmas, amelynél a nedvességet el kell kerülni. Egy vékony 2 cm-es réteg már elegendő - a legtöbb alkalmazásban - a kondenzáció megszüntetésére.

Részletek

Légzáról

A FROTH-PAK egy kétkomponensű PU hab, amely [legalább 95%] zárt cellákból áll, amelyek tökéletes légmentességet biztosítanak. A FROTH-PAK poliuretán rendszer lehetővé teszi a illesztésektől és toldásoktól mentes szigetelés pontos kivitelezését, amely a lehető legpontosabban adagolható és a hulladékot minimálisra csökkenti.

Részletek

Ártalmatlan

A FROTH-PAK rendszer lehetővé teszi a poliuretán szigetelő hab szórását káros gázok képződése nélkül. A FROTH-PAK szórt poliuretán habbal való munkavégzéshez biztonsági védőeszközök alkalmazására van szükség, például védőszemüveg, A2 szűrőbetéttel ellátott gázmaszk, papírruha, kesztyű és megfelelő szellőzést kell biztosítani a munkavégzés területén.

Részletek

Tapadás

Fa, fém, kő, műanyag stb. A FROTH-PAK szigetelőhab szinte bármilyen aljzaton alkalmazható. Az egyetlen követelmény, hogy az aljzat, szórt felület száraz és pormentes legyen. A poliuretánhab igény szerinti rétegben alkalmazható.

Részletek

Gyors

A FROTH-PAK egy gyorsan kikeményedő PUR hab, amely 2 perc elteltével eléri végleges formáját. A PU hab a kiszórt térfogat 3-szorosára nő. A vágás és a további felületkezelés már 5 perc múlva lehetséges. A könnyű használat mellett az időmegtakarítás az egyik fő oka annak, hogy ezt a nagy teljesítményű kemény habot válasszuk.

Részletek

Froth-Pak-180-PUR-insulation-insulate-PU

Szigetelés

A FROTH-PAK egy hőszigetelő, amely meleg, hideg és kriogén szigetelésre alkalmazható. A bejelentett Lambda-érték 0,030 W / mK (Rsi), ez a szórt szigetelő hab a legjobb poliuretán habok közé tartozik. Ezen túlmenően a FROTH-PAK PU hab is rendkívül jól illeszkedik az összes műszaki jellemzőre, ezáltal a PU kemény hab egyedülálló. Az anyag szigetelő tulajdonságait Lambda értékben fejezzük ki, amely a hővezető képességet tükrözi W / mK-ban. Minél nagyobb ez az érték, annál kevésbé szigetel az anyag. Az alacsony Lambda-értékű anyaghoz ezért kisebb vastagságra van szükség ahhoz, hogy ugyanazt az eredményt érjék el, mint a magasabb Lamda-értékű anyagnál. A termékek kiválasztásánál célszerű összehasonlítani az anyagok Lambda-értékét. Az R-érték az anyagréteg hőállósága, és m?K / W-ban van kifejezve. Minél nagyobb az R-érték, annál nagyobb az ellenállás, amit a hőátbocsátási képesség ér, így nő az anyag minősége. Az anyagvastagság a Lambda értékkel határozható meg. Minél nagyobb az érték, annál jobb a szigetelés, ha a réteg kétszer olyan vastag, a hőállósága kétszer olyan magas. Például: egy 10 cm vastag (= 0,10 m) és 0,030 W / m Lambda értékű szigetelőanyag végeredményben 3 m2K/W R ??értéket ad (0,10 / 0,030).

Froth-Pak-600-PUR-insulation-insulate-PU

Vízszigetelés

A FROTH-PAK PU hab zárt cellás szerkezetű, nem szívja fel a vizet és nem érzékeny a penészképződésre a nyitott cellás poliuretánhabhoz képest. A FROTH-PAK minden olyan alkalmazásnál használható, amelynél a nedvességet el kell kerülni. Egy vékony 2 cm-es réteg már elegendő - a legtöbb alkalmazásnál - a kondenzáció fokozatos megszüntetésére. A FROTH-PAK PU habot többek között számos tengeri alkalmazásban használják, egyrészt a kondenzáció leküzdésére, másrészt pedig a megfelelő szigetelés biztosítására. Ha a PUR habot a kondenzációs ellenállás biztosítására használják, akkor elegendő egy 2 cm-es réteg. Amennyiben hőszigetelésre van szükség, 6-7 cm-es PU szigetelés ajánlott. A szükséges vastagságától függően különböző fúvókák széles választékából választhat. A hab könnyen felhordható, és a szórópisztoly mozgatásának sebessége határozza meg a PUR szigetelőréteg vastagságát. Önmagában a PU hab nem elegendő a tökéletes szigeteléshez. Biztosítani kell a felület egységes légzárását. A FROTH-PAK PU hab több mint 95% -ban zárt cellával rendelkezik. A nyílt cellás PU habokkal összehasonlítva ez a kétkomponensű hab nem szívja fel a nedvességet, és tökéletes vízzáró réteget képez. Miután a PU szigetelő habot a felületre szórta, néhány perc elteltével a következő réteget is lehet szórni, vagy faragja a habot igény szerint. A szórt poliuretán habok a folyamatos és illesztésmentes kivitelezést tesznek lehetővé.

Froth-Pak-1900-PUR-insulation-insulate-P

Légmentesen záródó

A FROTH PAK egy kétkomponensű PU hab, amely [legalább 95%] zárt cellákból áll, amelyek tökéletes légmentességet biztosítanak. Végeredményben a jó szigetelés csak akkor megbízható, ha a szerkezet leggyengébb láncszeme is az. Az energiaveszteség kizárásához mindent tökéletesen le kell zárni. A FROTH-PAK rendszer lehetővé teszi az illesztésmentes szigetelés szabályozott módon történő kivitelezését, amely a lehető legjobban adagolható, és a hulladék minimálisra csökken. A huzat, a hideg és a hőveszteség megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy az építmény egésze jól szigetelt legyen, és 100% légmentesen záródjon. A jó légzáróság akár 15% -kal növelheti az épület, építmény vagy az ipari termék energiahatékonyságát. A FROTH-PAK PU hab zárt cellás szerkezetének köszönhetően elkerülhető a nedvesség felszívódása és a penészképződés is. Az alacsony áramlású fúvókáknak köszönhetően a PU szigetelőhab egyszerűen és pontosan alkalmazható, nincs veszteség és / vagy hulladék. Más PU habokkal ellentétben a FROTH-PAK rendszer már 15 perc elteltével teljesen kikeményedett.

Froth-Pak-mini-PUR-insulation-insulate-P

Nem toxikus

A FROTH-PAK rendszer lehetővé teszi a PU szigetelőhabbal történő köd, vagy káros aeroszolok képződésétől mentes munkavégzést. A FROTH-PAK szórható habbal való munkavégzéshez biztonsági intézkedésekre, védőeszközök használatára van szükség, mint például védőszemüveg, A2 szűrőbetéttel ellátott maszk, kesztyű és megfelelő szellőzés. A kikeményedés után a FROTH-PAK PUR hab inert (Nem oldódó, nem bomló, az adott környezetével kémiai reakcióba nem lépő). A FROTH-PAK szigetelőhab megfelel az 1987. évi Montreali Jegyzőkönyvben foglalt előírásoknak. A termékek formaldehidet vagy CFC-t nem tartalmaznak.

Froth-Pak-mini-PUR-insulation-insulate-P

Nagy szilárdság

Legyen az Fa, fém, kő, műanyag, a FROTH-PAK szigetelőhab szinte bármilyen felületre alkalmazható. Az egyetlen követelmény, hogy az anyag, amire szórjuk száraz és pormentes legyen. A poliuretán habot különböző rétegekben lehet felhordani, így számos különálló réteget alkalmazunk, ami egy szoros kötésű szigetelőréteget eredményez, mely tökéletesen megtapad szinte minden felületen. Egyedül a polietilén (PE fólia) és a szilikon az, amelyhez nem, vagy csak korlátozottan tapad. Így ezekre az anyagokra szórva gyakran formák, szobrok, dekorációs elemek készülnek az anyagból és a kapott PU-hab sima, egyenletes felületet képez (a hordozó felület alakját veszi fel). Ha azonban ezen anyagokhoz való tapadás szükséges, ajánlatos a felületet alapozóval (epoxy, vagy polyuretán gyanta) először kezelni. Ha a PU habot olyan anyagra alkalmazzuk, mint például fém, alumínium vagy műanyag, és nincs szükség adhézióra, azaz szeretnénk eltávolítani róla, a felületet előzőleg átlátszó formaelválasztó szerrel kezelhetjük, teflon vagy vazelin alkalmazásával. Ezzel biztosítjuk, hogy - valószínűleg a szükséges erővel - a PU habot fel lehessen szedni a felületről.

Froth-Pak-mini-PUR-insulation-insulate-P

Rövid kötési idő

A FROTH-PAK egy gyorsan kikeményedő PU hab, amely 2 perc elteltével felveszi végleges formáját. Ez a poliuretán hab a szórt térfogatának 3-szorosára nő. A vágás és a feldolgozás már 5 perc múlva lehetséges. A könnyű használat mellett az időmegtakarítás az egyik fő oka annak, hogy ezt a nagy teljesítményű kemény habot válasszuk. A színház, a filmstúdiók, a múzeumok, a szórakoztató parkok és az akváriumok díszítő elemei, dekorációi gyakran kétkomponensű PU habból készülnek. A poliuretán habot az üregek kitöltésére, a szerkezeti szilárdság növelésére, a polisztirol blokkok összeragasztására vagy a térfogat kitöltésére használják. Az egyszerű használat mellett az időmegtakarítás a fő ösztönző. Végtére is, 5 perc elteltével a PU hab teljesen kikeményedett és azonnal vágható, festhető vagy bevonható. A különböző fúvókáknak köszönhetően a FROTH-PAK PU habot az adott alkalmazástól függően használhatjuk: - Töltés és megerősítés kúpos szórófúvókákkal - Az elemek egymáshoz rögzítése vékony habréteg alkalmazásával ventilátor permetező fúvókákkal Nagy anyagmennyiség (szerszámba történő injektálása) létrehozása fekete öntő fúvókákkal.